De Speldraak - Century Een Nieuwe Wereld De Speldraak - Century Een Nieuwe Wereld
De Speldraak - Century Een Nieuwe Wereld De Speldraak - Century Een Nieuwe Wereld
Century Een Nieuwe Wereld
0 Review | Review toevoegen
In Century Een Nieuwe Wereld verken je de Nieuwe Wereld vanuit de ogen van een koopman tijdens het begin van de 16de eeuw in Amerika.

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

€ 25,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 8+
Speelduur: 30-45’
Taal: Nederlands
Drakenzegel: Zilver 1


Century Een Nieuwe Wereld is het derde spel in de Century trilogie. Verken de Nieuwe Wereld vanuit de ogen van een koopman tijdens het begin van de 16de eeuw in Amerika. In deze ongetemde omgeving zal je om te overleven moeten jagen en verzamelen, grondstoffen oogsten, verkennen en handelen met de lokale inwoners. Hierbij wordt opnieuw het traditionele handelssysteem gehanteerd, waarbij je 4 grondstoffen (maïs, vlees, tabak, bont) kan vergaren, die je door middel van acties in elkaar kan omzetten en upgraden. De manier waarop je deze acties uitvoert is via worker placement: het plaatsen van werkers of meeples op het spelbord, die dan 1 bepaalde locatie met 1 bepaalde actie bezetten. Tijdens je beurt heb je dan 2 keuzes: je werkers op het spelbord plaatsen of al je werkers terugnemen. Punten scoren doe je onder meer via overwinningskaarten of via bonustegels. Op de bonustegels staan het aantal punten dat je krijgt per Nieuwe Wereld symbool. Deze symbolen bevinden zich onder meer op de overwinningskaarten of op de verkenningstegels. Wie zijn grondstoffen het meest efficiënt kan omzetten en de meeste punten weet te vergaren, is de beste koopman van de Nieuwe Wereld.

Advies van De Speldraak:

Century Een Nieuwe Wereld is een redelijk eenvoudig spel, maar heeft toch veel tactische diepgang. Je keuzes lijken beperkt, namelijk werkers plaatsen of werkers terugnemen, maar waar je je werkers plaatst en op welk moment, kan een grote rol spelen in de uitkomst van het spel. Zo ook welke overwinningskaarten je besluit te nemen. Sommige van deze kaarten komen namelijk ook met een bonus die je tijdens het spel kan gebruiken. Zo kunnen tabaksvelden je bijvoorbeeld extra grondstoffen opbrengen of naar andere velden hoef je minder werkers te sturen. Deze overwinningskaarten zullen je logischerwijs minder punten opleveren. Het is dus je eigen keuze in welke mate je wil inzetten op deze bonussen.

Het thema van Century Een Nieuwe Wereld is leuk en komt ook levendig terug in de kaarten. De grondstoffen konden wel beter afgewerkt zijn, aangezien ze nu komen in de vorm van gekleurde, generische kubusjes. De speeltijd van Century ligt ergens tussen een half uur en een uur. Dit maakt het ideaal als licht verteerbaar, tactisch spel voor tijdens de week. De spelregels zijn eenvoudig en hoeven dus niemand af te schrikken. Zeker een aanrader voor beginnende board gamers die graag eens een tactisch spel willen uitproberen. Terwijl ook meer ervaren spelers hier zeker hun hartje mee kunnen ophalen.

 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.