De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg
De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg De Speldraak - De Kwakzalvers van Kakelenburg
De Kwakzalvers van Kakelenburg
0 Review | Review toevoegen
In de Kwakzalvers van Kakelenburg maak je gekke brouwsels in je eigen ketel door allerlei ingrediënten toe te voegen. Maar opgelet, want voeg je te veel knalerwten toe, dan ontploft je ketel!

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

€ 34,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 10+
Speelduur: 45'
Taal: Nederlands
Drakenzegel: Zilver 3


Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. In De Kwakzalvers van Kakelenburg maak je gekke brouwsels in je eigen ketel door allerlei ingrediënten toe te voegen. Maar opgelet, want voeg je te veel knalerwten toe, dan ontploft je ketel!

De Kwakzalvers van Kakelenburg is in essentie een bagbuildingspel. Dit betekent dat je de ingrediënten voor je brouwsels telkens gaat trekken uit je eigen voorraadzak. Tijdens het spel heb je de mogelijkheid om nieuwe ingrediënten met speciale eigenschappen toe te voegen aan je voorraadzak. Op die manier creëert iedere speler zijn eigen unieke ingrediëntenverzameling waaruit hij kan trekken.
Het vullen van de ketel gebeurt door ingrediënten uit je voorraadbuidel te blijven halen totdat je denkt dat je drank perfect is. Maar trek je te veel knalerwten, dan ontploft je ketel en krijg je een nadeel tijdens die ronde. De ingrediënten die je trekt leg je op een puntenspoor in je eigen ketel. Hoe meer ingrediënten je trekt, hoe meer punten je dus zal scoren. Dit mechanisme waarbij je veel punten kan scoren maar als je te hebberig bent, ook serieus kan tegenslaan noemt men ook wel 'push-your-luck'.
In totaal worden er 9 rondes gespeeld, waarbij je telkens verder in je ketel zal geraken, aangezien je meer en mer ingrediënten toevoegt aan je voorraadbuidel. De speler met de meeste punten aan het einde van het spel is de winnaar van De Kwakzalvers van Kakelenburg!

Advies van De Speldraak

De Kwakzalvers van Kakelenburg is een leuk familiespel waarbij je wel tactische keuzes kan maken, maar de nadruk toch ligt op plezier. Zo is het wel belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen voor jouw strategie. Je kan bijvoorbeeld de rode en de oranje ingrediënten combineren. Telkens je een rode trekt, als er al een oranje in je ketel ligt, mag je 1 stapje extra zetten op het puntenspoor. Maar geluk blijft wel een significante factor spelen in het spel. Maar dit is niet erg, aangezien het echt leuk is om de ingrediënten toe te voegen en te trekken, en op het einde net nog even een risico te nemen door nog een extra ingrediënt te trekken uit de zak. Zalig!

Iets wat ook een turn-off kan zijn voor de meer tactische speler is het concept van de rattenstaarten. Spelers die achterop liggen in het spel qua punten krijgen rattenstaarten toebedeeld die hen toelaten om extra stappen vooruit te zetten in de ketel. Hierdoor heb je niet echt voordeel om snel in het spel al per se goed te spelen. Het laat wel toe om spelers van verschillende niveaus toch dicht bij elkaar te laten eindigen in puntenaantal.

Qua vormgeving zit het spel goed in elkaar. Je hebt het gevoel dat je echt de ingrediënten aan je ketel toevoegt en de sfeer zit ok. Aangezien iedere speler vooral bezig is met zijn eigen voorraadbuidel op te bouwen is er niet zoveel interactie. Dit zorgt ervoor dat het spel goed te spelen is met 2-4 spelers. Downtime is ook geen issue want de spelers trekken tegelijkertijd uit hun voorraadbuidel.
Over het algemeen is dit een ideaal spel om met de familie of de kinderen te spelen op een regenachtige weekenddag. Je zal er veel plezier aan beleven

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.