De Speldraak - Everdell ENG De Speldraak - Everdell ENG De Speldraak - Everdell ENG
De Speldraak - Everdell ENG De Speldraak - Everdell ENG De Speldraak - Everdell ENG
Everdell - ENG
0 Review | Review toevoegen
Een stad opbouwen met magische dieren, dat is waar het in Everdell om draait.

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

€ 64,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 13+
Speelduur: 40-80'
Taal: Engels
Drakenzegel: Goud 2


Een stad opbouwen met magische dieren, dat is waar het in Everdell om draait. De basis van dit spel ligt in worker placement. Het speelt zich af over 4 seizoenen, waarbij je in ieder seizoen toegang krijgt tot extra werkers, zodat je elk opeenvolgend seizoen meer acties kan uitvoeren. Daarnaast zijn kaarten ook zeer belangrijk. Die bestaan uit 2 soorten: gebouwen en ‘critters’ (de magische inwoners van Everdell). Door deze kaarten voor je uit te spelen, bouw je je stad uit die maximaal 15 kaarten mag bevatten. Deze kaarten speel je met grondstoffen (steen, hout, hars, bessen), die je weet te bemachtigen via je werkers. Punten kan je op verschillende manieren verzamelen, bijvoorbeeld via punten op de kaarten of bepaalde doelen die je moet volbrengen. De persoon met het meeste punten op het einde van het spel is de nieuwe heerser van Everdell!

Advies van De Speldraak:

Wanneer je de magische boom van Everdell installeert aan het begin van het spel, geraak je al helemaal in de woudsfeer. Dit wordt versterkt door het fantastische artwork en de hoge kwaliteit van de componenten. Zo heeft iedere speler zijn eigen diersoort waarmee hij kan spelen, duidelijk gemaakt via unieke meeples, en zijn de grondstoffen niet zomaar kartonnen fiches maar mooie miniatuurtjes. Qua gameplay is dit spel ook redelijk uniek, namelijk door de combinatie van worker placement, resource management en card management. Een uniek en belangrijk gameonderdeel is ook dat je bepaalde ‘critters’ gratis mag spelen indien je hun huis al gebouwd hebt. Dit maakt alles wat dynamischer en zorgt ervoor dat je het bouwen van je stad kan versnellen en goedkoper maken.

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken gaat het in dit spel niet om het snelst bouwen van je stad, maar wel om goede keuzes maken. Indien je bijvoorbeeld veel grondstoffengebouwen zet, heb je niet veel plaats meer over voor gebouwen die punten opleveren. Goed nadenken en afwegen is dus de boodschap. De duur van het spel kan gemakkelijk oplopen tot 2u-3u en is ideaal voor 3 tot 4 spelers. Het is dus best te voorzien als een avondvullend spel. Het thema kan zeer veel mensen aanspreken, maar de gameplay kan misschien toch wat diepgaand of overweldigend zijn voor mensen die niet gewend zijn om bordspellen te spelen. We raden dus aan om dit vooral te spelen met mensen die al eens af een toe een bordspel uithalen en willen luisteren naar een regeluitleg van 15 à 20 minuten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.