De Speldraak - Familiar Tales De Speldraak - Familiar Tales De Speldraak - Familiar Tales
De Speldraak - Familiar Tales De Speldraak - Familiar Tales De Speldraak - Familiar Tales
Familiar Tales
0 Review | Review toevoegen
Familiar Tales is een coöperatief spel waar je de rol aanneemt van een ‘familiar’. Het is jouw taak om een baby prinses op te voeden en te beschermen tegen vele gevaren.

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

€ 79,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Aantal spelers: 1-4
Leeftijd: 8+
Speelduur: 45'
Taal: Engels
Drakenzegel: Goud 2


Familiar Tales is een coöperatief spel waar je de rol aanneemt van een 'familiar'. Dit is een bovennatuurlijke entiteit, die in dit geval doet denken aan een vos en een kikker. Het is jouw taak om een baby prinses op te voeden en te beschermen tegen vele gevaren. Speciaal hierbij is dat het spelverhaal letterlijk tientallen jaren duurt en je de prinses dus helemaal ziet opgroeien van baby tot volwassene. Je speelt verschillende scenario's die samen een verhaal vormen en waarbij je keuzes ook een impact hebben op dit verhaal. Spanning verzekerd!

Familiar Tales maakt gebruik van een story book dat je eenvoudigweg op de correcte pagina openlegt en dat kan dienen als spelbord. Dit beperkt de opzettijd aanzienlijk. In het story book staan dan allerlei dingen aangeduid zoals nummers die je moet ingeven in de gratis, begeleidende app als je erop terechtkomt. Er speelt dan een event af waarbij je eventueel een keuze moet maken. Verder staan er ook grondstoffen op die je kan vergaren door een speciale actie te doen.

Nog kenmerkend voor Familiar Tales is dat er ook een beetje deckbuilding inzit. Zo kan je de ervaringspunten die je vergaart gebruiken om nieuwe kaarten bij te kopen die dan onderdeel worden van je deck. Deze kaarten bevatten verschillende waarden die je onder andere gebruikt om te bewegen, aan te vallen en te verdedigen. Afhankelijk van je speelstijl kan je dan bijvoorbeeld meer aanvallende kaarten toevoegen. Sommige kaarten bevatten speciale eigenschappen zoals een kaart bijtrekken of een dobbelsteen opnieuw rollen.

Advies van De Speldraak:

Familiar Tales is simpelweg gezegd een prachtig spel. Het ziet er fantastisch uit en de gameplay is ook super intrigerend. Je bent altijd aan het afwegen welke kaarten je wilt spelen om welke actie te doen: als ik deze kaarten gebruik om te bewegen, heb ik dan nog genoeg aanvalskracht? Het feit dat je meerdere scenario’s na elkaar speelt in een campagne, zorgt er ook voor dat je echt vertrouwd raakt met de personages en er een band mee creëert. Verder is het ook leuk dat je veel vrijheid ervaart tijdens het spelen. Je krijgt continu keuzes zoals welke kaarten te spelen, welke kaarten voeg ik toe aan mijn deck, welke keuzes maken we in de app, … Dit zorgt ervoor dat je echt je eigen verhaal schrijft.

Zoals bij elk campagnespel moet je natuurlijk wel al de verschillende scenario’s spelen om de volledige schoonheid van het spel te appreciëren. Indien je met meerdere spelers speelt, is het dan belangrijk om op regelmatige basis een moment af te spreken om verder te gaan met het verhaal. Omwille van het thema zien we dit heel goed passen in een familiale context. Kinderen zullen ook aangetrokken zijn tot het sprookjesachtige thema. Je kan ook altijd verkiezen om het spel solo te spelen. Dit is perfect mogelijk, je neem dan de controle over 2 of meerdere personages. Familiar Tales speelt sowieso goed op verschillende spelersaantallen.

Qua regels is Familiar Tales niet per se moeilijk om te begrijpen, maar er zit wel een zekere diepgang in de gameplay die voor een bepaalde uitdaging zorgt. Dit maakt het ook wel leuk en creëert een spanning tijdens het spelen. Over het algemeen dus toegankelijk voor een breed publiek, indien je de toewijding hebt om de meerdere scenario’s allemaal af te werken. Wat ons betreft zeker een aanrader!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.