De Speldraak - De Legenden van Andor De Speldraak - De Legenden van Andor De Speldraak - De Legenden van Andor
De Speldraak - De Legenden van Andor De Speldraak - De Legenden van Andor De Speldraak - De Legenden van Andor
De Legenden van Andor
0 Review | Review toevoegen
In dit coöperatieve avonturenspel neem je de rol aan van ridder, boogschutter, magiër of dwerg. Tijdens De Legenden van Andor probeer je een campagne tot een goed einde te brengen.

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

€ 37,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Aantal spelers: 2-4
Leeftijd: 10+
Speelduur: 75'
Taal: Nederlands
Drakenzegel: Zilver 1


"Verdedig gezamenlijk het land Andor en beleef fantastische avonturen!"

Altijd al een avontuur in een Middeleeuwse fantasy-setting willen proberen, maar nog niet de opportuniteit of juiste franchise gevonden? Dan is De Legenden van Andor misschien wel het perfecte spel voor jou! In dit coöperatieve avonturenspel neem je de rol aan van ridder, boogschutter, magiër of dwerg. Elk personage heeft zijn eigen speciale eigenschap en speelt dus ook een beetje anders. Leuk is ook dat je kan kiezen om de mannelijke of vrouwelijke variant te spelen door simpelweg je heldentableau om te draaien. Tijdens het spel probeer je een campagne tot een goed einde te brengen aan de hand van verschillende scenario’s. In een typisch scenario moet je zowel de Rietburcht (een fort op het spelbord) verdedigen als één of meerdere doelstellingen tot een goed einde brengen. Het spelbord is onderverdeeld in verschillende asymetrische vakken, waarover je personages zich bewegen. De Rietburcht wordt bedreigd door verschillende vijandige types die je tijdens een scenario zal moeten bevechten. Een gevecht vindt plaats met dobbelstenen, waarbij je, afhankelijk van de vijand, een bepaalde waarde zal moeten overschrijden om schade te doen. Zo efficiënt mogelijk aanvallen is heel belangrijk, aangezien je spelersacties beperkt zijn.

Een heel leuke mechanic is de timetrack die de spelersacties bepaalt. Het staat de spelers vrij om zelf te kiezen hoe ze dit verdelen. Eén speler kan dus meer acties doen dan een andere. Wat ook leuk is, is dat het scenario zich langaam uitvouwt terwijl de spelers De Legenden van Andor spelen. Iedere keer als een dag gepasseerd is, dan beweegt de vertellerpion één vakje. Op sommige vakjes ligt een legendenkaart, waarop een bepaalde gebeurtenis staat die de spelers op voorhand niet weten. Interessant hierbij is dat het doden van een vijand ook de vertellerpion verplaatst, zodat de spelers zelf verantwoordelijk zijn voor hoe snel bepaalde gebeurtenissen plaatsvinden.  

Advies van De Speldraak:

De Legenden van Andor is een zeer entertainend spel en een perfecte intro in een coöperatieve fantasy campagne. In tegenstelling tot wat er op de doos staat, duurt een scenario in de praktijk ongeveer 2-3u. Hierdoor is het perfect om als avondvullend spel te fungeren. Een leuk idee is bijvoorbeeld om met je familie of vrienden een vaste Andor-dag in te plannen waarop je iedere keer een scenario speelt. Doordat je iedere keer met hetzelfde personage speelt en terugkeert naar de wereld van Andor, geraak je echt geïnvesteerd in het verhaal. Dit is exact de bedoeling van een campagnespel. Na enkele maanden plezier hebben jij en je Legenden van Andor-clan de campagne dan hopelijk voltooid, waarna iedereen zal achterblijven met een tevreden en voldaan gevoel.

Doordat het een campagnespel is, is de herspeelbaarheid beperkt tot het aantal scenario’s, namelijk 5. Hoogstwaarschijnlijk zal niet ieder scenario onmiddellijk slagen, waardoor je af een toe eens een scenario kan herspelen. Na enkele jaren kan je dan beslissen om het hele avontuur nog eens opnieuw te beleven, maar iedereen kiest een ander personage. Dit zal de spelervaring weeral significant veranderen.

Over het algemeen is de Legenden van Andor een eenvoudig spel. De regels zijn beperkt en tijdens het spel worden geen ingewikkelde mechanics geïntroduceerd. Dat maakt het ideaal voor de casual board gamer die toch graag wil kennismaken met een leuke campagne en een sterk verhaal

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.