De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa
De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa De Speldraak - Pandemic Hot Zone Europa
Pandemic Hot Zone Europa
0 Review | Review toevoegen
Pandemic Hot Zone Europa is een coöperatief spel waarbij je als wetenschapper verschillende ziektes die Europa teisteren gaat bestrijden.

Standaard levertijd

1 à 3 werkdagen

‚ā¨¬†22,95
Prijs per stuk

Voorraad :

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Pandemic Hot Zone Europa is een coöperatief spel waarbij je als wetenschapper verschillende ziektes die Europa teisteren gaat bestrijden. Het is een opvolger van het zeer bekende spel Pandemic maar onderscheidt zich vooral door de kortere speelduur. Het spelbord bestaat uit verschillende steden in Europa waar ziektes aanwezig zijn, voorgesteld door gekleurde kubusjes. Tijdens je beurt mag je 4 acties uitvoeren waaronder je personage verplaatsen, een vliegtuig nemen naar een andere bestemming, kubusjes gaan verwijderen in een specifieke stad of een ziekte volledig gaan genezen. Het is belangrijk om je acties goed te kiezen want na de beurt van iedere speler worden er meerdere infectiekaarten omgedraaid, die extra kubusjes aan steden zullen toevoegen. Eens er meer dan 3 kubusjes in een stad liggen, volgt er een uitbraak, waardoor de aanliggende steden ook een extra kubusje krijgen. Na 4 uitbraken hebben de spelers het spel verloren.
Het goede nieuws is dat je iedere beurt ook extra kaarten op handen neemt, die je helpen om een medicijn te vinden tegen de verschillende ziektes. Je moet namelijk 4 kaarten van dezelfde kleur verzamelen en dan het geneesmiddel gaan ontdekken in Génève. Eens de spelers alle 3 de ziektes hebben genezen zijn ze geslaagd in hun doelstelling en hebben ze Pandemic Hot Zone Europa gewonnen!

Advies van De Speldraak:

Pandemic Hot Zone Europa is natuurlijk grotendeels gelijkaardig aan het origineel Pandemic. De gameplay van deze klassieker blijft echter aantrekkelijk en komt ook hier weer mooi tot zijn recht. Het unieke aan deze spin-off is dat we te maken krijgen met een plaatselijke uitbraak en dus niet op een wereldkaart spelen, maar enkel in Europa. Dit gaat gepaard met een kleinere kaart en slechts 3 ziektes die moeten genezen worden. Als gevolg hiervan is de prijs van het spel een stuk lager maar is de speelduur ook serieus ingekort. Dit zorgt ervoor dat je met deze variant van Pandemic een nieuw segment van mensen kan bereiken, zoals diegene die niet veel tijd hebben om een bordspel te spelen of die een lichtere instapvariant willen. Daarom kan ik zeker de meerwaarde van deze productie begrijpen en appreciëren. 
De componenten en het gevoel zijn gelijkaardig aan de gewone Pandemic, maar er zijn enkele nieuwe elementen. Zo kun je mutatiekaarten toevoegen aan de trekstapel om de ziektes na verloop van tijd te laten muteren naar een gevaarlijkere variant. Hoe meer mutatiekaarten je besluit toe te voegen, hoe moeilijke het zal zijn voor het team om de ziektes uit te roeien. Verder zijn er ook nieuwe personages waarmee je kan spelen en nieuwe gebeurteniskaarten.
In het algemeen is Pandemic Hot Zone Europa echt een leuk coöperatief instapspel voor mensen die op 30-45' klaar willen zijn met spelen op bijvoorbeeld een weekavond.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.